Изпълнител на месеца

Тони Стораро

Някои го наричат “човекът-глас”, други “певеца на народа”, а ние можем да кажем само, че днес ще ви представим любимеца на няколко поколения, големият и неповторим – ТОНИ СТОРАРО.
Тони Стораро е артистичното име на Тунчер Фикрет Али – от гр. Шумен. Роден на 2 август 1976 г. в гр. Шумен.
Израства в семейство на музиканти и съвсем естествено от малък започва да проявява своите заложби в тази сфера. От дете свири на акордеон и пиано, а впоследствие се ориентира към пеенето.
Започва да се изявява по заведения и различни тържества още на 14-годишна възраст.
Дълго време пее в таверни, което разпалва огромната му любов към гръцката музика. Тони Стораро се утвърди като едно от най-актуалните и хитови имена в новата българска популярна музика. Уникалността си Тони Стораро развива благодарение на топлия си, плътен, дълбок и приятен за слушане глас с изключително богата орнаментика, поради което фенове и специалисти го нарекоха “Човекът-глас”. Изпълнителят пее перфектно на четири езика: български, гръцки, турски и сръбски.
Първият му албум се казва “Минижуп” и му носи наградата за дебют на специализираното рейтингово сп. “Нов фолк”. През същата година излиза и успешния му дуетен албум с друго водещо име в поп фолка – Деси, наречен “Имам само теб”.
Третият му албум “Нема пари” му носи титлата “Певец на годината за 2001г.” 2002г. е годината за експерименти:
Тони Стораро първи в бранша записва и пуска албума “Live party”, в който са включени песни от Балканите, записани изцяло на живо с голям оркестър. Успехът от този невиждан дотогава проект не закъснява.
Петият му албум “Карай да върви” /2003г./ оставя Тони Стораро в историята на българския поп фолк с безспорния едноименен хит. През 2005г. Тони Стораро затвърждава върховите си позиции на любим изпълнител в поп фолка.
[insertadsense2]
Албумът “За една жена” ражда тоталните хитове “За една жена” и “Грешница”, които се запяват масово. Всяка песен в този албум е с динамично, различно и екзотично звучене и предлага музикалното богатство на Ориента, поднесено по възможно най-комерсиален начин. Използваните звуци и луповете са уникални и специално възложени за изработка в звукозаписно студио в Германия. През същата година Тони Стораро взема приз за “Виртуозно майсторство” на Осмите годишни награди на сп. “Нов фолк”. Много веселие и купонджийско настроение създава Тони Стораро със следващия си албум “Теб обичам” /2005г./ В него се откроява дуетът му с примата на българската естрада Йорданка Христова, която е впечатлена от таланта на Тони Стораро. През декември 2006 излезе албумът на гласовития изпълнител “Балканско сърце”, в който той е събрал на едно място като свои дуетни партньори едни от най-големите имена на балканската музика – сръбската звезда Йована, новият Таркан- младата турска надежда Бурак Азис, Десислава и кралицата на балканската музика- магнетичната Джансевер. Следващият албум на Тони Стораро – десети поред бележи своеобразен юбилей в кариерата на попфолк изпълнителя. Той се казва „Best vol.1” /2007/ и в него са събрани част от най-големите хитове на Стораро през годините, както и новите хитове „Не заслужавам” и тоталният хит „2, 3, 4”, с който Тони Стораро завладя класациите и сърцата на феновете. През тази година изпълнителят напълно сразява конкуренцията и получава две престижни награди: 2007г. – Награда за „Изпълнител на 2007-ма” на Първите годишни музикални награди на Фен ТВ. 2007г. – Награда за „певец на 2007-ма” на 10-тите награди на сп. „Нов фолк” Върху всички албуми на гласовития певец работят утвърдени в България и чужбина хит-мейкъри и текстописци. Тони Стораро е желан дуетен партньор. Освен с досега споменатите Деси и Йорданка Христова, уникалният изпълнител има съвместни песни със Софи Маринова, Таня Боева, Азис, а сега и с Теодора. Задграничните изяви на Тони Стораро са доказателство за интереса към него не само в нашата страна, но и извън пределите й. Той гастролира неведнъж в Гърция, Испания, Белгия, Холандия, Германия… Голям е интересът към него и в Съединените американски щати.
През 2005г. Тони Стораро е специален гост на промоцията на магнетичната Джансевер в Германия, а на една сцена “Човекът-глас” е пял с Драгана Миркович /Сърбия/, Тоше Проески /Македония/ и др. На 2.06.2006г.Тони Стораро “нагря до червено” емоциите на публиката, дошла на концерта на турската мегазвезда Таркан в Зимния дворец в столицата. Като специален гост на концерта “големият” Тони беше лично поканен от организаторите на събитието- Sofia music enterprises. През май месец 2008г. Тони Стораро, когото често наричат българския Василис Карас, заради приликата в гласовете на двамата изпълнители, пя на една сцена с Карас в столичен клуб и доказа, че по нищо не отстъпва на гръцкия си колега. През същата година една от хитовите песни на Тони Стораро – „За една жена” бе включена в реалитито Music Idol 2 в България. В края на 2008 година – непосредствено преди Коледните и Новогодишни празници, на пазара се появява единадесетия албум на Тони Стораро. За първи път е постигната целта на издателската компания „Диапазон Рекърдс” и на самия Тони Стораро – проектът да бъде запазен затворен за публиката до неговата пълна реализация. В него има 11 напълно нови за аудиторията песни, които Тони Стораро е изпълнил много виртуозно. Албумът е многообещаващ и издържан във всяко едно отношение. 2009г. – Тони Стораро получава три престижни награди за „Изпълнител на 2008”: 1. Изпълнител на годината на Вторите Годишни Музикални Награди на Фен ТВ. 2. Певец на годината от сп. Нов фолк 3. Изпълнител No1 на любовни песни – от радио Романтика.
През 2014 година Тони Стораро издава албума “Живея само за тебе”, който остава любим на меломаните и до днес. 2017-та година пък почитателите на “човекът-глас” ще запомнят с неговия албум “I Zoi Mou”, който е изцяло на гръцки език.
Така и до днес Тони Стораро остава любимец на публиката и не спира да радва своите фенове с нови хитове всяка година. Видеата му в YouTube са гледани милиони пъти, а клубните и концертните му изяви не спират да радват малки и големи.
Тони винаги е споделял, че се гордее най-много със своето семейство, а двамата му сина – Фики и Емрах са едни от най-актуалните имена на модерния фолк у нас.
[insertadsense2]

Топ 3 песни

#1 "минижуп"

“Минижуп” е първият голям хит на Тони Стораро, който го превръща в любимец на народа. Песента е емблематична както за певеца, така и за  жанра “поп фолк”.

#2 "МИЛИОНИ ЗВЕЗДИ"

“Милиони звезди” е  от най-популярната песен на Тони Стораро и един от вечните хитове в поп-фолка. 

#3 "Шефката"

“Шефката” е един от тоталните хитове на 2018-та. Песента е в дует с Галена и се появи в разгара на лятото.

През февруари изпълнител на месеца ще бъде ДесиСлава. Кои са Вашите Топ 3 песни на Деси Слава?